lørdag 15. mai 2010

Long road to ruin...



Et verbalt ballespark til veimyndighetene, det være seg i stat eller kommune.

Hvor mange hundre milloner dere hvert år tar inn i ulike avgifter fra oss som bruker bil mer eller mindre daglig vites ikke. Men veistandarden og vedlikholdet i dette verdens rikeste land tenderer til det latterlige. Vi blir sammenlignet med Albania!??! Dvs bare Albania er verre enn oss når det kommer til veistandard. Noe å være stolt av? Neh..

Fra ulike automobilforbund ropes det varsko om en foreldet bilpark som også tenderer til det farlige for enkelte. Hvorfor? Avgifter og ikke gud og hvermansen spanderer hundretusener på bil når nåtidens bilelektronikk knapt nok tåler en bump i veien!

Det humper og går bokstavelig talt, og mennesker mister liv pga av at de som styrer moder Norge har total vegring mot å bevilge midler til veiene våre. Man har selv holdt på å forulykke pga diverse forsømmelser i vedlikeholdet. Og man kjenner det koker intenst når livet settes på spill langs veiene i dette landet.

Og en ting man finner merkelig er disse pussige brøytebudsjettene som lokale regnenisser så fiffig snekrer sammen! Eller for å formulere det helt riktig, som de ikke snekrer sammen.. Men det merkelig er at det hver eneste vinter kommer snø som igjen på et magisk vis blir til hålkeføre!! Og den kommer som en bombe hvert eneste år, altså vinteren! Men brøytebudsjetter? Nei, de finnes knapt. Og hvem får regningen? Joda, bilister som gjør sitt ytterste for å holde seg på veier som knapt blir brøytet og strødd noe som igjen fører til en avgift i form av økte priser på forsikringer.

Det er nesten så det er litt ille at krigen mot Hitler og hans kumpaner ikke fikk fortsette til de hadde fått bygd ferdig alle veiene de hadde planlagt for dette landet. Nå gikk det ikke slik, og det er jo egentlig en lettelse. Men sett i lys av hva vi har å vedlikeholde i dag hadde vi hatt et litt annet utgangspunkt enn de traktorstiene vi ferdes etter i dag.

Tidvis lynende forbannet og smått generaliserende? Jepp, men hvor mange liv skal myndighetene ha på samvittigheten før de innser at noe må gjøres?

I have a dream sa Martin Luther King, det har man selv også og en gedigen verkstedregning som veistandarden må ta deler av skylden for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar