tirsdag 14. desember 2010

Nå er det jul igjen..

Om ikke annet så nærmer den seg med stormskritt. Man blir bombardert av julete tv reklamer, postkassen ser ut som et hengebuksvin og man misunner ikke postmannen i denne søte førjulstid.

Man har til og med fått julereklame på sms, en sms man skulle ønske man kunne besvart i behørige ordelag og for ikke å glemme alle de fantastiske tilbud man får fra ulike kredittinstitusjoner med "superrente", man har lært på den tøffe måten og sender en vennlig tanke til de hvor julen først begynner etter påsken,hadde bare "hvis ingen går i fella og passer seg for den" stått nederst på søknadene hadde det sett litt bedre for noen og enhver av oss.

Og blant adventspynt, en og annen nisse som har sneket seg frem, mandarinskall, arbeid, og andre trivialiteter har man også funnet stillheten og tid til ettertanken. Fem år er gått siden uvirkeligheten rammet en, såret gror sakte men sikkert og minnene blir sterkere og klarere.

Siden man byttet jobb og i det siste har på oppdrag oppe i istiden (Mo i Rana) har man også testet ut julematen forhånd i år, noe som før nesten var utenkelig der man sto og svettet omtrent ren pinnekjøttkraft og ribbefett mot slutten av julebordsesongen. Og man har virkelig kjent skadefryden der man har sett svette kokker slite over rødkålen mens man selv har kunnet fire baken nedpå en stol og få julematen servert. Og den smakte virkelig godt! Man skal til pers juleaften, men det gleder man seg til. Faktisk så gleder man seg til jul i år!

Siden man ble samboer og fikk fire rakkerunger på handelen har man registrert en økende forventning til den kommende høytid hos de fire håpefulle. Og etter å ha bakt pepperkaker og bygd pepperkakehus og puslet med andre adventsting kunne man kjenne at man faktisk gledet seg til jul. Og det skal bli godt med juleferie etter x antall overtidstimer, eder og forbannelser over gjenstridige ventilasjonsrør og altfor mange kuldegrader..

I år har man til og med sydd sin egen lammerull! Det moderlige opphav fremsto som den rene pedagogen der man fomlet med nål og tråd for å få til sitt favorittpålegg. Ellers er man for første gang siden alt for lenge siden ferdig med alle julegavene!! Det var ikke med rent lite stolthet at man i går kunne konstatere at julehandelen er i boks. Noe julemat gjenstår å handle inn, men det skal man ordne i neste uke, gjerne sent en kveld, da man har utviklet en allergi for enkeltes parkeringskultur i den tiden på døgnet man selv pleier å handle. Man kunne sagt mangt og meget om det siste, men nøyer seg med å å konstatere at en og annen burde vært sent på repøvelse i kunsten å parkere...

Som sagt, man gleder seg til høytiden. Så er det bare å håpe på at det ikke er en lyspære ett eller annet sted som ikke virker og at man finner juletrefoten i tide år..

En riktig god jul ønskes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar