tirsdag 14. desember 2010

Katt(e)astrofe..

Nok en erindring fra livet som aleneforsørger for en firbent..

45 sekunder med total ødeleggelse…

Man var kommet hjem fra den daglige promenaden med den firbente – denne hadde fått mat og hadde rapende inntatt horisontalen ute i vindfanget. Middagshvilen ventet.

Det var en flott dag med sol og man hadde verandadøren åpen slik at fuglesang og sommerdufter kom inn i casaen.Selv skulle man pusle litt med mat til seg selv, plystrende i kjøkkenet kokkelerer man blidt over kjeler og skjærefjøler. Med et blir man var at noe pelskledd stryker seg mot leggen og idet man titter ned ser man en liten katt og sier ordene man for alltid skal angre… – Hei pusekatt!!

Ute i gangen våkner kattemorderen… Mattene blir ettertrykkelig spunnet oppetter veggen før denne får feste og kommer dampende med fynd og klem. Også er helvete løs..Kattekreket hopper sidelengs opp på oppvask benken noe som desimerer oppvasken grundig, bikkja river ned nesten idet den gyver etter inntrengeren som nå har forflyttet seg til oppå mikroen.. Der sto det vinglass og disse blir til vrakgods idet kattejævelen lander der!! Bikkja etter – kattedyret tilbake til oppvaskbenken og derifra opp på spisebordet inne i stua. Et smått imponerende sprang må man i ettertid innrømme.

Pusedyret spinner sånn på spisebordet at laptop, kamera og annet stæsj deiser i gulvet med et kvalmende knas – derifra går ferden opp gardinene og opp i gardinstengene!! Bak kommer en fly forbannet firbent og denne runder bordet med en svingteknikk som kunne gjort landslaget i skøyter misunnelige..

Opp i sofaen og tenna rekker nesten opp til inntrengeren som henger til tørk i gardinstangen og blikket til denne er ubetalelig.. Kattedødaren tar rennafart for å hoppe etter men da er pusi borte..Pusi slipper seg rett ned og halvveis nede i vinduet sparker den til og sidelengs fyker den bort i sofaen – opp på sofaryggen der alle ens cd plater blir sendt i gulvet med smell og dunder. Fra sofaryggen bærer det opp til en hylle bak tv’n – bildene og pyntegjenstandene blir ettertrykkelig omstokket før katta hopper rett i soveromsdøren – sklir ned derifra og søker dekning mellom sengen og veggen inne på soverommet..

Den firbente har tittet på stuntkatta og tar nå los inn på soverommet. Det buldrer stygt nedi brystet på denne men all dressur er glemt og den gyver over senga – nå skal kattekreket til pers! Femti kilo schæfer hopper over senga – treffer veggen med et kjempesmell og blir sittende bom fast mellom veggen og senga. Smellet får katta til å komme frem som en torpedo fra gjemmestedet sitt – den glemmer å svinge og fyker rett i en skapdør med flagg og fanfarer!!

Lettere groggy av trøkken og panikk finner den veien ut der den kom inn og man antar at den er lettet idet den forsvinner over rekkverket for aldri mere å komme tilbake..Ulingen fra soverommet lyder ennå – der sitter jegeren bom fast og man får etter litt møye frigjort denne fra sitt ufrivillige fengsel. Vel tilbake fra verandaen kommer den firbente – setter seg på plass og blikket sier. “Var jeg ikke flink? Jeg fikk ut katta!!”Et overblikk i casaen tilsier at lynet har slått ned, det hele tok ca 45 sekunder og man titter ned på sin firbente – klapper denne på hodet og repliserer noe ironisk. “Joda, du er flink. Både til å jage katter og til å ødelegge innventar.” “Og for ikke å glemme at du gjør matfar til en gammel mann, en god latter forlenger nemlig livet”

Og når man tenker etter har det vært forbausende lite katter i nabolaget siden den firbente bruduljen gjorde sin ankomst i casa kokkeslask, aldri så galt at det ikke er godt for noe…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar