onsdag 11. august 2010

Skjømming

Skjømming var før i tiden, da folk hadde evnen til å filosofere. Ettermiddag/kveld, med ovnsdøren åpen og det var det eneste lyset innendørs. Minst en time, med mørket utenfor huset og lyset fra ovnsdøra innendørs. Herlig stund. Til og med vi som var barn på den tiden måtte sitte stille. Jeg ser for meg menneskene, da jeg var barn, og heldigvis fikk jeg oppleve dette.

Man dro tilbake til sitt nyfunne paradis forrige helg. Fruens opphav deler denne perlen med oss slik at vi kan stresse ned fra en tidvis hektisk hverdag. Denne fredagen startet med bulder og brak fra himmelen og en nedbør man knapt hadde sett maken til.

Vel fremme senket freden seg etterhvert og da bandittfrøene hadde lagt seg slukket man lysene, åpnet ovnsdøren og satte seg ned og reflekterte over den siste tiden. Man skulle sitte skjømming som man gjorde som barn i kjøkkenet hos sine besteforeldre på Bjørknes.

Riktignok jukset man litt med et par stearinlys der man satt i skjømmingen, men akk hvor deilig var det ikke å sitte der og la tankene flyte i det svake skjæret fra ovnsdøra og stearinlysene.

Tankerekkene fløt og man kjente på at det å bytte jobb var en beslutning som har gjort en veldig godt. Etter 24 år over grytene kom miljøskiftet i grevens tid. En bratt læringskurve har man enn så lenge men det er godt å kjenne at man etterhvert behersker andre ting. Man har lagt gulv, avrettet gulv, isolert, revet og snekret og man riktig koser seg for tiden. Man savner sin gamle kollega men har funnet seg godt tilrette sammen med sine nye.

Man har blitt samboer siden sist, fruen ryddet plass i skuffer og skap slik at man fikk både pikk og pakk på plass. Og her har man det riktig så godt, og det kjentes naturlig å svare ja da man her om dagen fikk spørsmål fra pikebarnet om man nå var dennes stefar. Storfamilie har man fått, to hunder, fire bandittfrø og et dugelig kjerringemne gjør at dagene er fulle men man liker det.

Man trekker på smilebåndet der man sitter i lyset fra ovnsdøra kjenner man at livet der i skjømmingen er utrolig godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar