onsdag 23. juni 2010

Om flatpakkenes iboende faenskap...

Vi skal kjøpe garderobeskap sier fruen, vi trenger et skap for å legge tøyet ditt i. Javel sier man, og tanken går til hva som venter etter at shoppingturen til den lokale Jysk butikken..

Når man vender tilbake til sin bopel er det bare å lesse av bilen, opp trappen med flatpakkene og man ber en stille bønn om at dette må gå greit. Fruen vil lufte hundene og overlater en til seg selv, dvs hannhunden blir igjen for å vente på tur..

Bevæpnet med drill, elektrisk skruejern, og andre remedier er man klar for å sette i gang. Første punkt er å få åpnet eskene, man skulle tro at de inneholdt statshemmeligheter slik de er limt igjen og det første lille raserianfallet er et faktum før man er kommet ordentlig i gang. Men tilslutt får man åpnet eskene og starter med å sortere de ulike delene og studerer klok av skade bruksanvisningen..

Skruer, spiker og alskens merkelige duppeditter finner man i en plastpose som selvfølgelig revner når man skal åpne den. Dempede eder mens man ligger på alle fire og leter etter de ulike tingestene får ens kloke hannhund til skjønne tegningen og denne skygger banen ut på kjøkkenet der den vet den går klar av eventuelle flygende gjenstander.. Så er det duppeditt nr 29743 som skal inn plate g og f og før man går videre tar man seg en beroligende øl og setter på litt musikk. Slik at naboene ikke skal høre noe om man skulle finne på å plages litt slik man har en tendens til når det kommer til stykket..

Man monterer, studerer bruksanvisning som forøvrig er på dansk og man er i slett humør der man må demontere etter å ha skrudd en dings inn i feil hull. Etterhvert kommer fruen hjem og gjerne vil hjelpe til, da er man kommet langt nedi tredje ølen og man er svett og forbannet da man oppdager at man ikke kan bruke skrutrekker eller drillen på de medfølgende skruer. Det medfølger et skaberakk av et verktøy mere beregnet på å skape hjerteinfarkt hos en stakkars faen, totalt ubrukelig.. Og man fantaserer om ulike torturmetoder for kronidioten som har funnet på å lage egne skruer og eget verktøy!

Fruen berger en fra et aproplektisk anfall da denne kommer med andre skruer som sporenstreks blir tatt i bruk slik at man skru skapet skikkelig sammen og ting flyter sånn noenlunde en stund. Når dørene skal monteres holder det på å ende i skilsmisse, det går en kule varmt før man oppdager at man har tatt feil skruer igjen og man beskjemmet må innrømme sitt nederlag.. Tilslutt står står klenodiet ferdig i all sin prakt og det bæres inn på soverommet der skal tilbringe sin tjenestetid.

Og når man har lagt inn sitt tøy og ryddet vekk verktøy og tomgods er hvilepulsen atter tilbake. Og når man så får et suss av fruen som sier at man er flink så er alt glemt.

Men man håper å styre unna turen til Ikea som fruen drømmer om, det er nemlig ikke noe i verdenen som kan få en mere ustabil enn flatpakker..

tirsdag 1. juni 2010

Tyskerhåjen..

Jeg vandret rundt i krigsminnemerkene på Ylvingen. Historien satt i veggene og det var med et og annet gys nedover ryggen jeg gikk inn i korridorene. For meg er historien diffus og derfor er bildene gjort litt diffuse.




På vei ned



Jeg tenkte meg litt om før jeg gikk videre..



Nazi stål..



Anno 1943



Ammunisjonskammer!?!




Samme rom som ovenfor




Skyggelek..









Corridors of power.



På vei ut.

Turen gikk til Ylvingen.

Lørdag ble tilbragt på Ylvingen, heldig med vær og vind var vi og noen bilder ble det også..




Harry & Carmen fant en "ball"..




Mot østsiden



Rakved i fjæra



Fant litt fauna



Mot vest



Stille vann



Historie..




Carmen



Klar, ferdig...



To brødre



Hundepasseren